torsdag, februar 21, 2013

Homo Sapiens Arubensis

Man skulle tro at et land som har .aw som internettdomene bare var lite og søtt, men da vi ble hentet på flyplassen begynte vi å lure. Vi hadde i siste liten booket billig overnatting, i den grad det går an på Aruba, og visste lite om stedet. Lille David heter herberget, men han som hentet oss var giganten Francois, pensjonert marinejeger og nåværende panservogn-/rustholkfører. Greit nok.

Han tok oss trygt frem til en liten villa ombygd til et fem-/seksroms pensjonat, et stykke utenfor sentrum av hovedstaden Oranjestad. Etter å ha forhandlet oss med noen salatblader inn forbi vaktkjempeskilpadda i oppkjørselen var det klart for tidenes lengste innsjekking. Den gjøres grundig her i huset, og er ofte like mye ren sjekking som innsjekking. Antall rom varierer nemlig etter om man regner med alternativet det er å ligge mellom Francois og partneren hans, Noud. Det er det billigste.

Jepp, regnbueflagget som vaier i hagen var ikke til å ta feil av, dette var et alternativt sted med, før vi kom, bare mannlige beboere. Artig det, men det har sine konsekvenser når der kommer til interiørdesignet. Rommet vi fikk var svært, og så ut som en obskur blanding av bestemors stue og en homsepornofilm.

Møblene er klassisk pene, og det er rikelig med nips og potteplanter. På veggen med  et fire kvadratmeter stort speil og et par fuglebur henger det tolv portretter av nakne unge menn med trutmunn og utfordrende blikk. Stuebordet byr på to unge fyrer til, innrammet i nips, og bak dem står en statue av to nakne kickboxere i kamp, med slips på. I vinduet henger et glassmaleri med Jomfru Maria, og over døra henger Jesus på korset.

Ved døra inn til badet finner vi orange badekåper i silke, samt et lite bilde av en bredt glisende Tiger Woods. Over doen sitter det en naken og bredt skrevende latinofyr og skrever mellom to lysestaker, og mens man sitter og driter ser men rett på en plakat av en opphisset og naken kar i en foss. Og i dusjen er det svaner og massevis av speil. "Ikke bry dere om kameraet i taket", sa Noud.

Resten av huset er minst like drøyt dekorert. Skal se om jeg tør å ta en fotorunde, men da må jeg i så fall huske å formatere minnebrikken før jeg eventuelt skal til for eksempel Saudi-Arabia.

Alle her er veldig hyggelige, altså, selv om de åpenbart synes det er merkelig at et heteroseksuelt par plutselig skal bo her, og stedet fungerer helt flott som herberge. "We're dirty, but we're clean!", som de sier.

Foreløpig har vi ikke rukket stort mer enn å bli vant til varme igjen. Vi tuslet en tur nordvest på øya og så bølgene bryte ned landet ved å undergrave grunnen og lage små geysirer her og der. Et stort cruiseskip hadde lagt til i sentrum, og passasjerene ble busset rundt til de obligatoriske attraksjonene. En av dem er et fyr oppe i "ødemarka" der vi gikk tur, men det fikk skarp konkurranse av oss. Amerikanerne på guidet rundtur våknet opp av døsen og måpet med store øyne da de fikk se oss, to fotgjengere på frifot og til fots mellom veien og sanddynene. Kjersti fant en død kvelerslange. Vi følte oss omtrent som Bear Grylls. Alt er relativt.

Jeg har gått litt rundt i byen også. Det er masse rart å se, bare man tar seg tid til å gå dit ingen skulle tru at turister ville tenke på å ferdes. En nedlagt og ødelagt skole er full av stilig graffiti inne på veggene. Merkelige statuer av fordums nasjonalhelter står her og der, utført av kanskje ikke verdens beste, men i hvert fall gatas beste skulptør. Ernst & Young holder til ikke i et glassmonster som de pleier, men i en liten strandhytte. Supermarkedet heter Skype, og det henger plutselig en iguan på de merkeligste steder.

Vi blir her et par dager til, så drar vi til Curacao, hvor noen skal gå på kurs for å lære delfiner å lære å gjøre triks for å få en fisk, mens andre skal gå livets skole for å lære hvordan man best unngår å bli ranet.

Så får vi se, da.

1 kommentar:

Stig Jensen sa...

Høres ut som et fantastisk morsomt hotell å bo på. Jeg hadde vært litt bekymret for dusj-kameraet da..
Jeg var på Curacao for noen uker siden..Willemstad er fantastisk fint.. Jeg vet om en fyr som leier ut leilighet midt i byen for 27$ natten. Alle hotellene koster 80-200$.